Eipäs taas ole ollut aikaa kirjoitella, kun kouluhommat painavat päälle yhä raskaammin. Yritän nyt kuitenkin hieman sepustaa viikonlopun Brysseli-reissusta, josta löytyy myös kuvia webbisivuillani.

Lähdin perjantai-iltapäivänä Eurolinesin Gallienin terminaalista, joka oli paikkana aika kämäinen - mutta mitä muuta halpisbussiyhtiöltä voi odottaa. Bussimatka suijui kivasti puolityhjässä autossa lähinnä nukkuen ja 4 tunnin matkan jälkeen olin Brysselin Gare du Nordilla, jossa Ilu jo odottelikin mua. Asemalta otettiin juna Ilun kotikulmille Louvain la Neuveen (40 min junalla), joka muistutti hassulla tavalla Espoon Tapiolaa. Kävelykatuja, pikku ravintoloita ja putiikkeja riitti... Kaikki oli 5 minuutin kävelyetäisyyden päässä, ja löytyipä sieltä iso kauppakeskus ja leffateatterikin sekä tietty Ilun koulu.

Ilun kämppä on aika pikkuinen, mutta ehkä astetta mukavampi kuin tää mun luukku. Käytiin illalla vielä syömässä begiaisittan pizzaa sekä hengattiin vähän Ilun uusien kavereiden kanssa. Lauantaina tehtiin oikein kunnon turistikierros Brysselissä. Grand Place, Manneken Pis, suklaapuodit, Euroopan komissio ja parlamentti jne. EU-hallintoalue kumisi ikävä kyllä tyhjyyttään, eivätkä edes parlamentin ovet auenneet lauantaina innokkaalle EU:n rivikansalaiselle. Ilma oli todella kaunis, ja käytiinkin sitten ihan parlamentin kulmilla Luxembourgin aukiolla terassilla viettämässä vähän MEPin elämää.

Sunnuntaina oli jo kotiinlähdön aika, mutta ehdittiin vielä käydä katsastamassa sarjakuvamuseo. Museo oli viehättävässa Art deco -rakennuksessa, mutta valitettavasti näyttely käsitteli vain belgialaista sarjakuvaa. Kyllähän siellä on kieltämättä paljon klassikoita kuiten Tintti, Asterix, Lucky Luke,... mutta olisi ollut kiva nähdä myös muunmaalaista sarjakuvaa.

Kotiin palasin puolen yön maissa sunnuntaina, ja siitä lähtien aika onkin mennyt enemmän tai vähemmän koulun kanssa. Oli kyllä tosi virkistävä reissu EU:n pääkaupunkiin. Sen avulla jaksaa taas tehdä vähän enemmän koulutöitä. :)