Sain eilen sähköpostin ENSAM:ista. Siinä ilmoitettiin, että minut on hyväksytty sinne opiskelemaan syksyksi, ja että opetus alkaa 9. lokakuuta. Siis 9. lokakuuta! Jos ja kun palaan jo jouluksi takaisin Suomeen, tulee oleskelustani vajaan kolmen kuukauden mittainen. Onneksi kuitenkin vaihtareille järjestetään ennen koulun alkua vapaaehtoinen kielikurssi, joka epäilemättä on minulle ainakin hyvin tarpeellinen. Kurssi alkaa 18. syyskuuta, joten lähden siis Pariisiin varmaankin syyskuun puolessa välissä. Suunnittelemani puoli vuotta Pariisissa kuihtui siis kolmeen kuukauteen. Noh, eletään sillä, mitä saadaan. :)

Olen aloittanut jo valmistautumisen lähtöön keräämällä vanhoja vaatteita ja muuta kamaa kirpparille vietäväksi. Olen myös alustavasti sopinut ystäväni Kaisan kanssa, että saisin käyttää hänen kellarikomeroaan reissun ajan tavaroideni säilytykseen.

Kielitaito askarruttaa edelleen kovasti. Joudun kaiken lisäksi vielä skippaamaan ensi viikolla oleva ranskan rästitentin, joten eipähän tule edes sen takia harjoiteltua. Pitäisiköhän yrittää hankkia jotain ranskalaisia kavereita esimerkiksi kesävaihtarien joukosta...