Olipas kiva eilen käydä paikallisilla rekrymessuilla tutustumassa (diplomi)insinöörien täkäläisiin työmarkkinoihin. Meininki oli monella tapaa hyvin samanlaista kuin Suomessakin: siistejä kojuja, kyniä, karkkia ja esitteitä. Tosin firmoja oli paljon enemmän, ja opiskelijat etsivät hommia ihan tositarkoituksella. Lähes kaikki olivat tulleet paikalle mustat (jakku)puvut päällä ja CV:t printattuina. Esimerkillisen nohevaa, sanon minä. Joihinkin kojuihin esim. LVMH:lle oli ihan kunnon jonot. Itse tutkailin lähinnä konsulttifirmojen kojuja, ja kävin muutaman kanssa juttelemassakin ihan kokeeksi. Aika paljon kiinnostavien joukossa oli ennestään tuttuja kv-firmoja, mutta myös muutama "uusi" kiinnostuksen kohde löytyi väillä yllättäviltäkin tahoilta. Esimerkiksi Esso ExxonMobilen täti esitteli firmaa niin hyvin, että kiinnostuin paljonkin. Työ esimerkiksi markkinoinnissa, EU-lobbauksessa tai liiketoiminnan kehittämisessä siellä olisi varmasti avartava kokemus!

Eilen illalla messujen jälkeen olin paha tyttö enkä mennyt ranskantunnille. Tyynnytin kuitenkin huonon omantuntoni tekemällä ahkerasti kouluhommia koko illan. Jatkoin vielä aamulla, mutta iltapäiväksi pitikin sitten mennä taas koululle kuuntelemaan luentoa ja ryhmätöitä EU:sta. Tällä kertaa jaksoin myös ranskan kielioppitunnille. :)

Huomenna on taas aamupäivä koulua, mutta iltapäivä vapaa. Ajattelin mennä etsiskelemään itselleni talvikenkiä, sillä vaikka nyt on taas vähän lämpimämpi, en varmaan pärjää tenareilla koko talvea. (Himoshoppaajan kootut selitykset...) Oon luvannut myös itselleni, että otan itseäni niskasta kiinni urheilun suhteen ja meen huomenillalla steppiin.