Toissa päivänä toisaan sitten hain äitin lentokentältä. Kello oli  jo melkein puoln yön, kun nähtiin, sillä lento oli todella paljon myöhässä. Päästiin kuitenkin onnellisesti tänne mun kämpälle (kiitos kyydin, joka sai palkinnoksi salmiakkia ja fazerin sinistä). Ekan yön äiti sitten viettikin mun sängyssä, ja mä lattialla, josta heräsin aamukahdeksaksi kouluun. Koulua ei onneksi ollut kuin klo 12 asti, jonka jälkeen vietiin äitin kamat hotelille ja lähdettiin kaupunkiin.

Eilen ensimmäinen kohde oli pieni nukkemuseo aivan Pompidou-keskuksen kupeessa. Museo oli todella viehättävä, ja siellä oli myös Barbeja! Nukkemuseon jälkeen käytiin Pompidou-keskuksessa ihmettelemässä nykytaidetta ja villiintymässä museokaupan hauskasta krääsästä. Tämän jälkeen syötiin lounasta katukahvilassa Chatelet'ssa ja kirjoitettiin aivan hirveä määrä postikortteja. Sitten taas lisää kävelyä Chatelet'n ja Les Hallesin kortteleissa, ja kahvit ihanassa terassikahvilassa. Lopulta palasimme jalat väsyneinä Place d'Italielle, jonka läheisyydessä myös äitin hotelli on. Äitin päästyä turvallisesti hotelliin lepäämään, mä pääsin puolestani kotiin tekemään kouluhommia... :)

Tänä aamuna tarkoitus oli lähteä Givernyyn katsomaan viimein Claude Monet'n kotia. Kuitenkin Gare St. Lazarelle päästyämme kuulimme, että junat ja bussit ovat lakossa, joten perille pääsy olisi epätodennäiköistä. Voi harmi, sillä puutarha on tänä viikonloppuna auki viimeisiä päiviä ennen talvea! :(

Noh, päätimme sitten lähteä asemalta kävelemään kohti Printemps-tavaratalon näköalaterassia, jossa myös söimme herkulliset salaatit lounaaksi. Marraskuu on jo ovella, joten sen kunniaksi myös suuret tavaratalot olivat kovaa vauhtia ripustamassa joulukoristeitaan ja avaamassa jouluosastojaan... Koskahan joululaulut alkavat soida? :) Printempsissäkään emme välttyneet shoppailulta, vaan mukaan tarttui tuliaisia pikkuveikalle.

Printempsistä matka jatkui kävellen vanhan oopperatalon ja Place Vendomen kautta Tuliersin puutarhaan, söimme ukoilmakahvilassa crepet ja hieman lepäilimme ennen päivän varsinaista koitosta: Louvrea. Äiti joutui maksamaan Louvreen sisäänpääsyn kansainvälisestä taiteilijakortistaan huolimatta, mutta mä sen sijaan isinööriopiskelijana pääsin ilmaiseksi sisään (sillä mun koulun nimessä on sana "art"). Oli kyllä tosi hienoa taas nähdä maalaustaiteen suuria ja pieniä klassikoita, ja tällä kertaa myös kuulla asiantuntijan kertovan töistä - sekä tietty käydä taas ostoksilla museokaupassa! :)

Louvren jälkeen olimmekin ihan poikki, ja kellokin oli jo paljon, joten palasimme taas äitin hotellille hieman lepäilemään. Illalla kävimme vielä yömyssyllä pienen baarin ulkopöydillä Rue Butte aux Caillesilla, jonka läheisyydessä äitin hotelli on. Huomenna on varmaan tarkoitus käydä ainakin Musee d'Orangeriessa katsomassa Monet'n lumpeita ja Galeries Lafayettessä. Pitää varmaan kohta mennä lepäämään, mutta sitä ennen käyn moikkaamassa vielä tuttuja asuntolan pippaloissa...