Kirjoittelen tätä juttua koulun tietokoneluokassa ranskisnäppiksellä, joten typoja saattaa tulla normaalia enemmän...

Olla möllöttely jatkui sitten tosiaan vielä lauantai-illan. Hengasin yömyöhään viidennen kerroksen keittiössä käyden mielenkiintoisia keskusteluja espanjalaisen, brasilialaisen ja suomalaisen kulttuurin eroista. Ja tulihan siinä vähän punkkuakin nautittua...

Sunnuntaiaamu alkoi todella kauniilla auringonpaisteella ja päätettiinkin Johannan kanssa mennä syömään Port-Royalin opiskelijaravintolaan, ja sen jälkeen käveleskelemään Rue de Rivolille. Ilma oli tosi kaunis ja Pariisi näytti parhaita puoliaan. Sain myös ostettua taas pari joululahjaa Ilê de la Citéllä sijainneilta "joulumakasiineilta". Ostin myös hyasintin, mutta taisin kastella sitä vähän liikaa, ja nyt pelkään sen hengen puolesta.

Sunnuntai-iltana mentiin katsomaan Camillon kanssa Johannan tanssiesitystä, joka olikin Pariisin ulkopuolella, kaukana lähiössä. Löydettiin kuin löydettiinkin lopulta perille, vaikka bussikuski jättikin meidät yhtä pysäkkiä liian myöhään. Tanssiesitykset olivat tosi hienoja. Näki kyllä että porukka oli treenannut paljon, ja hyvää tanssiahan on aina ilo katsella. Minäkin jopa ymmärsin sen päälle, vaikka ohjelmassa olikin lähinnä modernia jazzia ja nykytanssia.

Näiden esitysten jälkeen oli pieni tauko, jonka jälkeen alkoi paikallisten hiphop-ryhmien koreografiakisa. En ollut aiemmin tajunnutkaan, miten voimakas hiphop-kulttuuri täällä on. Toisaalta sen ymmärtää hyvin, sillä Pariisia ympäröivät lähiöt (banlieue) ovat valtavat. Ryhmät olivat eri tasoisia, mutta täytyy sanoa, että kaikki esiityivät todella upeasti, taso oli kova! Nähtiin myös yksi ammattilaisporukka, jonka beatboxaaja oli harvinaisen hyvä. Tanssiesitysten jälkeen palattiin sitten takaisin Pariisiin, joka on kyllä aivan eri maailma lähiöihinsä verrattuna. Meillä kävi tuuri, että ehdittiin just viimeiseen bussiin, sillä yö oli tosi kylmä ja pimeä. Ei olisi ollut kauhean helppoa löytää taksia sieltäpäin (ainakaan meille).

Eilen olikin sitten taas normaali koulupäivä, mutta ilta oli harvinaista herkkua täällä. Leivottiin nimittäin Johannan kanssa joulutorttuja meidän opiskelijoiden diner internationaliin, joka on keskiviikkona. Luumuhillot oli ystävien Suomesta tuomia, ja tais sitä vähän eksyä herkkuja leipojienkin suihin... Sekä myös vieressä ihmetelleiden espanjalaisten suihin. Tehtiin myös hienot Suomi-julisteet, joihin kirjoiteltiin tärkeita faktoja Suomesta sekä liimailtiin kuvia perinteikkäistä suomalaisista harrastuksista, kuten avantouinnista ja Lapin Kullasta. On myös yksi kuva, jossa jääkarhut tallustelevat kauppatorilla, ettei legendat pääse kuolemaan!