Eli viimeinkin asuntohakemukseni on käsitelty, ja mikäli tulkitsin ranskankielistä mailia oikein, olen saanut asunnon syksyksi! Ihan huippua, sillä kyseessä on tulevan opinahjoni oma asuntola, joka sijaitsee Pariisin cité internationale universitaire'ssa. Täytyy kyllä sanoa, että iso kivi vierähti sydämeltä.

Sinänsä varasin lentoni (15.9.) aika nappiin, sillä asuntolaan sisäänmuutto alkaa 14.9. Maison des Art et Métiers'ssä on siis 720 vuodepaikkaa kahdessa talossa. 667 on yhden hengen huoneissa, 24 parihuoneissa ja sitten on vielä yksi viiden hengen 'loft'. Mulle tärkeä asia on tietty, että joka huoneesta löytyy nettiyhteys. ;) Kämpät sijoittuvat fyysisesti kahteen taloon, jotka on rakennettu vuosina 1950 ja 1961, ja remontoitu 1998 ja 2003 - eli mitään ihan kamalia kauheuksia ei pitäisi olla tiedossa. Huoneet on kalustettu yksinkertaisesti ja joka kerroksessa on omat WC:t ja suihkut pojille ja tytöille sekä yhteistila, jossa on keittiö.

Näinä päivinä olen myös muuttamassa pois tämän kesän asunnostani, ja seuraavat pari viikkoa olenkin sitten asunnoton. Aika outo tunne sinänsä (vaikka oikeasti mulla on kyllä katto pääni päällä, älkää huolestuko). Nyt pitäisi vain pakata loppu omaisuuteni syksyn ajaksi säilytykseen - ja toisaalta yrittää olla pakkaamatta mitään, mitä aion ottaa reissulleni mukaan. Enää 3 viikkoa jäljellä Suomessa...