Sitä on välillä vaihtarin elämä. Ainakin täällä Pariisissa. Eilen oli Venezuelalaisen Pedron synttäribileet täällä meidän talon 5. kerroksessa, ja vaikka sanoinkin pitäväni pullon visusti kiinni, kyllähän sitä piti vähän sangriaa maistella. Oli kyllä tosi kivaa taas tanssia paljon, jutella erimaalaisten kavereiden kanssa ja napostella pientä purtavaa. Meininki oli taatun latino ja musiikki sen mukaista, ja mikäs sen parempaa!

Tänään löysäilin sitten aamun kotona, mutta iltapäivällä lähdin Meijun idean mukaisesti espanjalaisten Bean ja Nicon kanssa Tanskalaisen kirkon (ihan Champs Elyséen vierellä) joulumarkkinoille. Eipä muuten mitään kauhean ihmeellistä, joulutavaraa ja smorrebrodia, mutta... Sieltä sai ostaa Fazerin turkinpippureita! Ihan parasta. Kidutin sitten loppuillan espanjalaisia maistattamalla niitä.

Joulumarkkinoilta jatkettiin Champs Elyséelle tarkoituksena tavata isompi joukko espanjalaisia Arabimaailman instituutissa (Institut du Monde Arabe). Matka kuitenkin viivästyi hiukan, sillä jäimme ihmettelemään kadun reunassa olevaa ihmistungosta. Tungoksen syykin selvisi lopulta: piiiitkä, valkoinen limusiini, jossa oli tummennetut ikkunat. Itsehän en tietenkään nähnyt mitään ihmisten selkien takaa, mutta Nicolas oli nähnyt puoliksi auki olevasta ikkunasta tutut kasvot. Paris Hiltonhan se siellä istui, ehkä shoppailumatkalla?

Lopulta päästiin myös Institut du Monde Arabeen, jossa oli menossa Tuhannen ja yhden yön satuja lukuhetki. Harmiksemme ei kuitenkaan tajuttu sadusta juuri mitään. :( Lähdettiin vielä sitten isommalla porukalla iltapalalle Rue Mouffetardille 5. arrondissementiin. Iltapalana oli jättimäinen, herkullisia täytteitä pursuava crépe Le Petit Grec -nimisessä ravintolassa. Herkullista ja edullista! Viimein käytiin vielä jenkkiläisessä baarissa yksillä, ja katsomassa amerikkalaista jalkapalloa. Siideri maistui oikein herkulliselta pitkän tauon jälkeen...

arabe.jpg
Hieno lamppu Institut du Monde Arabessa.

Semmoinen maailmanympärimatka tällä kertaa. Latinalainen Amerikka, Tanska, Lähi-Itä, USA... Nyt kyllä väsyttääkin. Taidan mennä nukkumaan, että jaksaa huomenna taas kirjoitella koulujuttuja.