Viime päivinä on tuntunut siltä, että olisin muuttanut asumaan koululle. Meno on nimittäin ollut aika intensiivistä loman jälkeen... Koulua joka päivä kahdeksasta viiteen, joskus jopa kuuteen. Ja lisäksi illalla oon tehnyt kouluhommia kotonakin. Sinänsä on kyllä ollut välillä ihan mielenkiintoistakin. Esimerkiksi eilen kävimme tekemässä haastattelun lasten valaisimia tuottavassa yrityksessä nimeltä Pabobo. Vaatimattomasti meidän tehtävä on hankkia heille uusi alihankkija (ja tietty sitä ennen määrittää kriteerit tälle alihankkijalle). Toivon, että saan palkkioksi edes Barbapapa-yövalon!

Eilen oli myös meidän ekan harkkatyön esitys, joka käsitteli aihetta Maghrebin maiden perustiedot. Aihehan oli helppo kuin mikä, mutta mua kyllä hirvitti, että jouduin puhumaan ranskaa kaikkien edessä ja vielä enkunkielisiltä kalvoilta. Onneksi homma meni kuitenkin mallikkaasti, kun harjoiteltiin esitys pari kertaa läpi ennen tuntia. Eli nyt on yksi harkkatyö ohi ja n. tuhat jäljellä...

Tällä viikolla meillä on ollut Tunisialainen setä arvostelemassa meidän harkkatöiden esityksiä ja kertomassa paljon asioita Maghrebin alueen maista (eli Marokosta, Tunisiasta, Algeriasta, Libyasta ja Mauritaniasta). En tiedä kuinka hyödyllisiä nuo tiedot tulee mulle olemaan tulevaisuudessa, mutta on ollut ihan kohtuullisen mielenkiintoista. Ranskalaisille varmaan tosi tärkeää, sillä suurin osa noista on Ranskan entisiä siirtomaita, ja siksi bisnesmielessä tärkeitä.

Sedällä on tosin tapana puhua paljon ja nopeasti, sekä pitää vähän taukoja luennoiltaan, joten Elli raukan on ollut taas välillä vaikeaa pysytellä hereillä. Tosi noloa! Tosin onneksi istun aika usein takarivissä, ja oon huomannut, etten enää ole edes ainoa, jonka pää nuokahtelee väillä. Ja onneksi koulun kahvilassa on halpaa ja hyvää kahvia!

Vapaa-aikana (jota on ollut vähän) oon lähinnä koomannut kotona. Tosin eilen käytiin leffassa katsomassa The Devil Wears Prada (oli muuten ihan erilainen kuin kirja), jossa oli kuvattu myös Pariisia. Olipa hauska kävellä leffasta ulos Champs Elyséelle, jota oli just näytetty leffassa! Elokuvateatteireita olisi toki myös tässä lähempänä, mutta keskustan teattereissa on mahdollista nähdä leffoista myös dubbaamattomia versioita.

Huomenna on kiva päivä, sillä koulu loppuu jo puolelta päivin, ja illalla on brasilialaisen Simonen (ja ilmeisesti myös jonkun muun) synttärijuhlat meidän talossa. Bileisiin on näillä näkymin tulossa ainakin 100 henkeä. Hubaa! :D