Alkuviikko meni tiiviisti koulun parissa, mutta eilen illalla keskiviikkona tuli arkeen ihan mukava katko, kun meidän koulun oppilaskunta järjesti diner internationalin eli kansainvälisen illallisen. Todellisuudessa kuitenkin tapahtuman järjestimme me vaihtarit. Joka maalla oli oma "baari", jossa tarjottiin paikallisille opiskelijoille oman maan herkkuja sekä esiteltiin maata julistein. Oppilaskunta oli kyllä maksanut ruoka- ja juomatarvikkeet (tai siis ne mitä nyt Ranskasta pystyi ostamaan), ja keräsi tapahtumasta pääsymaksun.

Meidän piti alunperin tehdä pohjoiseuroopan baari, mutta koska ruotsalaisystävämme ei loppupeleissä lähtenyt hommaan mukaan, saimme rauhassa tehdä Johannan kanssa Suomi-baarin. Olikin hauskaa väsätä joulutorttuja sekä hapankorppuja graavilohen ja tillin kanssa (ja maistella samalla itse vähän täällä niin harvinaisia herkkuja).  Luumumarmeladi ja hapankorput oli tietty ihanien ystävien Suomesta maahantuomia. Panostettiin myös Johannan kanssa yhtenäisiin sinivalkoisiin asuihin. :D

suomineidot.jpg
Suomineidot baarinsa emäntinä.

Ilta hurahtikin nopeasti, ja tortut ja hapankorput hävisivät parempiin suihin alta aikayksikön. Jotkut ranskalaiset innostuivat hamstraamaan useampiakin, joten kaipa se tumma leipä sitten patonginpurijoillekin maistuu! Sekoiteltiin myös tosi "suomalaisia" drinksuja asiakkaillemme.. Nimittäin valkovenäläisiä. Ja tietty ehdittiin myös käydä maistelemassa muiden maiden antimia: brasilialaisia karkkeja ja caipiroskia, espanjalaisia makkaroita, kiinalaista keittoa ja kehäkukkateetä, sekä venäläistä rosollia (jossa tosin oli hyvin epäilyttäviä karvoja).

Ilta loppui kuitenkin harmittavan aikaisin, kun järjestävän tahon ranskalaiset halusivat tyhjentää paikan jo ennen puolta yötä. Lisäksi negatiivisena asiana voidaan mainita, että koska oppilaskunta jäikin tapahtumasta tappiolle, he ovat näin jälkikäteen päättäneet kerätä myös meiltä järjestäjiltä sisäänpääsymaksut! Paremmat pippalot onkin varmaan tiedossa huomenna, kun järjestetään vaihtariporukan kesken joulujäähyväisbileet.