Noniin, nyt löytyy jo kuviakin ja mun postiosoite. Katsokaa oikeaa sivupalkkia.

Tänään on ollut mukavan leppoisa tunnustelupäivä. Aamupäivällä tän talon toinen suomalainen Johanna tuli mun luona käymään, ja lähdettiin yhdessä kävelemään kohti Place d'Italieta, jonka lähellä myös meidän koulu on. Matkan varrella ostin evääksi ihan oikean ranskalaisen patongin, joita näkyi kaduilla enemmänkin ohikulkevien ihmisten kainaloissa. Muutenkin maisemat olivat kauhean idylliset. Cité Universitairen puistot ja vanhat kauniit rakennukset sekä pikkukaupat ja leipomot (patisserie) loivat olikein pariisilaisen tunnelman.

Place d'Italiella käytiin sitten isossa ostoskeskuksessa shoppaamassa kaikkea tarpeellista, kuten pyykinpesuainetta. Paluumatkalla ostin itselleni myös pari astiaa ja lakanat suojaamaan asuntolan kirppuiselta huovalta.

Illalla käytiin Johannan kanssa syömässä paikallisessa opiskelijaruokalassa (kyllä, ruokaa saa myös lauantai-iltaisin, huippua!). Mättö ja hinnat olivat samaa luokkaa kotisuomen kanssa. Tosin kanankoipi näytti eläneen hieman niukemmalla ravinnolla. Samaten ravintola näytti aika perus opiskelijaravintolalta. Tosin vaihtoehtoja oli paljon enemmän - varsinkin jälkiruoissa. Meitä vähän harmitti, kun salaatti tuli kertakäyttöisissä muovikipoissa, ja juomalaseinakin oli muoviset kertismukit.

Ravintolassa juttelimme pariisilaisen Jean-Paulin kanssa. Poika opiskelee ilmeisesti jotain videojuttuja, ja asuu jossain Cité U:n lähellä. Oli kerrankin kiva päästä juttelemaan ranskaksi jonkun paikallisen kanssa ihan rauhassa ilman kauheaa kiirettä ja sähellystä. Oli myös kiva saada paikalliselta vinkkejä esim. prepaid-liittymän hankinnassa. Vaihdettiin vielä lopuksi meiliosoitteita, että Jean-Paul voi ilmoitella meille tulevista mahdollisesti kiinnostavista häppeningeistä.

Omasta kämpästäni sen verran, että huone vaikuttaa ihan siistille, mikä johtunee siitä, että talo on rempattu 2000-luvun alkupuolella. Huoneessa on perus huonekalujen lisäksi myös lavuaari ja peilikaappi, ettei esim. hampaita tarvitse mennä pesemään vessaan käytävän toiseen päähän. Suihku on aika kammottava katonrajassa oleva pikku reikä, josta tulee vettä n. 3 sekuntia kerrallaan hirveällä paineella. Toisaalta kiva, että vesijohdossa on painetta, sillä ilmeisesti yläkerrassa sitäkään ei ole. Yhteiskettiö ei ole mikään luksus, ja jännää on, että aika monella on oma jääkaappi, joka on suljettu kettingillä ja munalukolla. Itse pääsen käyttämään yleistä jääkaappia, joka on "aika" saastainen. Pyykinpesun pitäisi myös onnistua talon 5. kerroksessa.

Pikku hiljaa alkaa siis sopeutuminen. Lisää uusia ihmisiä tapaa varmasti maanantaina, kun kielikurssimme alkaa. Nyt nukkumaan...