Täällä sitä taas ollaan, sateisessa ja lämpimässä Pariisissa. Eilisen alkukankeuden jälkeen olo on taas niinkuin ei olisi koskaan lähtenytkään. Tänään alkoi koulu, ja tietty onnistuin nukkumaan heti pommiin ekana päivänä. Onneksi kuitenkin myöhästyin vain puoli tuntia ja pääsin pitämään esitelmää Véolian account managementista. Keskipäivällä oli sen verran taukoa, että ehdin käymään kämpillä vähän työskentelemässä ja viettämässä siestaa ennen illan luentoa.

Matkalla kouluun iltapäivällä kuulin kuitenkin, että koululla oli ollut tulipalo, ja useat kurssit oli peruttu, koska koko päärakennuksessa ei ollut sähköjä. Menimme kuitenkin rohkeasti paikalle, ja tietty meidän luento pidettiin. Ei kuitenkaan savunkatkuisessa päärakennuksessa, vaan tuotekehityksen labran tiloissa (jota ei kyllä heti uskoisi tuotekehityksen labraksi, kun set-up on lähinnä 70-lukulainen).

Pariisi muistutti taas tänään ihanista puolistaan. Vaikka ulkona oli pimeää ja sateista, olivat ihmiset iloisia ja kohteliaita, ja boulangerieista tulvi kadulle tuoreen leivän tuoksu. Alennusmyyntien pitäisi alkaa tällä viikolla, ja odotankin jo innolla, että pääsisin ostamaan itselleni hieman ohuemman takin - villakangastakki kun on vähän liikaa 8 asteen lämmössä. (Jätin nerokkaasti syysvaatteet Suomeen, kun kuvittelin, että täällä olisi talvi.)

Hyh, huomen aamulla pitäisi taas lähteä liikkeelle puoli 8, että ehtii haastattelemaan kiinalaista insinööriä "visioconférencen" välityksellä. Ja iltapäivällä olisi taas tiedossa esitelmä, jos ja kun koulun sähköt palaavat. Töitä tosiaan riittää näin lukukauden loppupuolella, joten lukion fyssanmaikan sanoin "vapaa-ajan ongelmia ei pitäisi olla".