Eipä saanutkaan sitten perjantaisessa konferenssissa ruokaa, vaikka niin sitä odotin. Oli kyllä aika hieno paikka sinänsä tuo Maison des Anciens Eleves eli meidän koulun vanhojen opiskelijoiden "kerhotalo". Oli kristallikruunua ja punaista mattoa, vähän toista kuin koululla, jossa lattiat halkeilee ja maalit ropisee seinistä. Konferessi käsitteli Kiinaa, Japania ja Intiaa, mutta vähän liian wikipediamaisesti. Olisin halunnut enemmän analyysiä ja vähemmän lukujen luettelua.

Eilen aamupäivällä päätin lähteä apteekkiin kokeilemaan onnea särkylääkkeiden ostamisen kanssa. Täällä apteekeissa melkein kaikki kosteusvoiteita lukuunottamatta on tiskin takana, ja mua aina vähän jännittää mennä kertomaan ranskaksi mun tarpeista. Särkylääketiski löytyi kuitenkin helposti, ja sain heti myyjän ymmärtämään, että haluan ibuprofeenia. Tarjolla ei kuitenkaan ollut kuin 200mg tabletteja, sillä kuten mulle sitten selvisi, täällä ei saa vahvempia ilman reseptiä! Voih, no täytyy pyytää kavereita tuomaan Suomesta kunnon lääkkeitä.. :)

Kävin vielä iltapäivällä vähän uheilemassa, ja sitten tein harkkatyötä tuotantomenetelmän lisensoinnista, jonka DL on maanantaina. Illalla lähdettiin Karinin ja Johannan kanssa syömään illallista Porte d'Orleansissa olevaan sushiravintolaan. Täytyy sanoa, että makit olivat ihan uskomattoman herkullisia, pitää palata tuonne uudelleenkin. :P

sushi.jpg
Edit: Lisäsinpä kuvan.. tässä syödään jo Karinin kanssa vartaita ja riisiä. Mun hieno puikko-ote on valitettavasti rajautunut kuvasta ;)

Illallisen jälkeen palattiin kämpille, josta oli tarkoitus lähteä open bar-bileisiin jonnekin laivaan Bercyyn. Päästiin lopulta lähtemään (myöhässä tottakai), mutta kun päästiin Bercyyn, kukaan ei tiennytkään missä koko laiva oli. Pari poikaa lähti sitä sitten etsimään vesisateessa mun sateenvarjon kanssa, kun me muut värjöteltiin metrosillan alla. Lopulta paikka löytyikin, mutta ovella oli taas este vastassa. Ei päästy sisään, koska jollain espanjalaisella pojalla oli lävistys naamassa! En tiedä oliko toi todellinen syy, mutta ilmeisesti ihan riittävä niille pokeille...

Taas sitten metrosillan alle miettimään uusia suunnitelmia. Lopulta porukka hajosi ihan täysin, ja me päätettiin Karinin ja Johannan kanssa lähteä kokeilemaan onnea Bastilleen. Barrio Latinoon, johon olimme ajatelleet mennä, oli kuitenkin hirveä jono, joten mentiin tien toisella puolella olevaan Sanz Sensiin. Ei hyvä idea, sillä paikka oli todella täynnä, ja musiikki aivan omituista ranskalaista konemusiikkia. Jonkun aikaa sitten yritettiin tanssia siinä, mutta lopulta tunnelma oli niin lattea, että päätettiin palata kotiin. Sitten vaan sateessa bussia etsimään. Bussipysäkki löytyi, mutta bussista ei ollut tietokaan, joten loplta odottelun jälkeen napattiin taksi lennosta ja palattiin kotiin jalat märkinä. Aina ei voi onnistua täälläkään!

Tänään pitäisi vääntää raportti loppuun, mutta yksi ryhmäni ranskalainen on ilmeisesti tullut toimintakyvyttömäksi, on internetin ulottumattomissa tai muuten vaan uuno, sillä en ole vieläkään saanut hänen osuuttaan työstä, vaikka ryhmän sisäinen DL oli eilen, ja olen jo pommittanut häntä sähköpostilla aiheesta. Pitää varmaan kohta soitella. Lupasin myös aiemmin, että lähtisin brassilaisen Aristoteleksen kanssa käymään Louvressa tänään, mutta saa nähdä jaksaako/ehtiikö sitä kouluhommilta lähteä.