Nyt onkin jo yksi task listin "tehtävistä" suoritettu. Kävin nimittäin tänään iltasella ihan yksikseni Musée Marmottanissa. (Yksin, koska muut ihmiset ovat ahkeria ja tekevät koulujuttuja, toisin kuin minä.) Matka museolle kävi helposti RER-junilla ja googlemapseista tulostetun kartan avulla. Museon ympäristö on todella kaunista, hyvin Pariisilaista aluetta, ja viileässä ilmassa olikin ihan kävellä ja katsella kauniita rakennuksia ja puistoja.

Itse Musée Marmottan ei ollut kovin suuri, mutta yhtä kaikki käymisen arvoinen. Alakerrassa oli laaja kokoelma Monet'n maalauksia, mm. kuuluisa "Impression", jonka katselua tosin hieman häiritsi sen edessä iäsyyden seisonut toisiaan lääppivä pariskunta. Nautiskelin kuitenkin pitkään lumpeista ja kauniista vesimaisemista, sekä Monet'n hienosta tekniikasta. Ihanaa.

Museon yläkerrassa oli toinen mielenkiintoinen näyttely, nimittäin Monet'n japanilaisista puupiirroksista koostuva kokoelma. Miten paljon idän ja lännen taide tuolloin erosikaan toisistaan! Pidin kuitenkin myös näistä töistä hyvin paljon. Aarrelöytönä voisin entisenä budo-harrastajana mainita Miyamoto Musashia esittävän teoksen, jossa Musashi taistelee susia vastaan.

mm.jpg
Musée Marmottan on viehättävä rakennus myös ulkoapäin.

Tänään taas tajusin, että kolmanneksi viimeisin viikkoni Pariisissa on alkamassa. Pian joudun palaamaan Suomeen ja arkeen, joten nyt pitää ottaa kaikki irti tästä ihanasta kaupungista. Ilmeisesti lähenevän lähdön kunniaksi törmäsin tänään myös ensimmäisiin lipuntarkastajiini RER-C:ssä. Aika tehokasta porukkaa ovat täällä, ja liikkuvat isoissa laumoissa, ettei yksikään matkustaja jää välistä.

Tätä mun kämppää ei muuten tule ollenkaan ikävä. Nytkin on sähköt poikki taas vaihteeksi niin, että istun täällä melkein pimeässä. Huono valaistus ei motivoi yhtään enempää tekemään koulutöitä.