Eli viimeinkin, näin se kauneimman, kuuluisimman, Louvren katsotuimman taideteoksen: mystisesti hymyilevän Mona Lisan (ranskalaisittain La Joconde). Lähdettiin itse asiassa muutaman vaihtarin kanssa alunperin Musée d'Orsay'hin, mutta koska tänään on kuukauden eka sunnuntai ja kaikki museot ovat ilmaisia, oli sinne aivan järkyttävä jono. Päätettiin sitten kävellä kohti Pompidou-keskusta, mutta matkalla huomattiin, että Louvreen pääsee lähes jonottamatta. Sinne siis!

Päätettiin sitten Louvren älyttömästä valikoimasta valita veistokset, erityisesti ranskalaiset 1700-1800-luvun veistokset sekä vanha Mesopotamia. Erityisesti kiinnostava patsas oli kivi (kiinnostava kivi, eheh), johon on riipustettu maailman ensimmäinen tiettävästi kirjoitettu laki  - Hammurabin laki. Tiedättehän, silmä silmästä, hammas hampaasta jne. Päätimme myös sitten lopuksi käydä katsomassa tuota kuuluisaa hymyä, sillä ilmeisesti osa espanjalaisista ei ollut enää tulossa uudelleen Louvreen. Matkalla näin myös montaa muuta pitkäaikaista suosikkiani mm. Samothdraken Niken.

hammurab.jpg
Pelottava Hammurabin laki.

nike.jpg
Samothdraken Nike.

Mona Lisan luona parveili tietenkin ihan älyttömästi turisteja ja vartijoita, mutta oli se silti vaan aivan upeaa viimeinkin nähdä se mestariteos livenä. Matkan varrella näkyi muitakin Leonardon tauluja, jotka kaikki hohtivat samaa ihmellisen taianomaista tunnelmaa - eivät tosin yksikään yhtä voimakkaasti kuin Mona Lisa. Mahtavaa. Aion palata Louvreen vielä monta kertaa täällä oloni aikana.

Museoreissun jälkeen oltiin kaikki aika poikki, mutta raahauduttiin kyllä vielä urheasti latinailaiskortteliin syömään crepet söpössä pikku kahvilassa. Oli taas ihan yliherkullinen lettu suklaalevitteellä ja kookoshiutaleilla höystettynä. Nam!

Oli tosiaan ihan kiva sunnuntaipäivä.. Eilisestä lauantaista ei ole oikeastaan mitään sanottavaa. Päivä meni lähinnä perjantain bileistä toipuessa ja kämpillä möllötellessä. Sain sentään pestyä koneellisen pyykkiä asuntolan pesulassa (joka on siis tien toisella puolella toisessa talossa). Aika lykky kävi, sillä meille monelle sadalle asukkaalle on olemassa vain kaksi toimivaa pesukonetta ja kaksi toimivaa kuivausrumpua. Tai mäihä kävi lähinnä vain pesukoneen kanssa. Kuivausrumpua en saanut, joten sitten olikin kämpässä jokainen kaapinovi yms. hyödynnetty vaatteiden kuivatukseen.

Menipas viikonloppu taas harmillisen nopeasti! Huomenna taas töitä paiskimaan kielikurssille sekä jonottamaan paikkaa ohjattuun liikuntaan, jonka ilmoittautuminen aukeaa huomenna.