tai oikeastaan eka kielikurssipäivä oli tänään. Paikalla oli 32 vaihtaria, joista muutama brassi, 1 ruotsalainen, 2 suomalaista, 1 venezuelalainen ja about loput reilu 20 espanjalaisia. Aamulla kuultiin vähän esittelyjä koulusta sekä käytiin kielistudiossa tekemässä helpohko kuuntelu. Ranskan opettaja on tosi kiva täti, joka puhuu tarpeeksi selkeästi, jotta jopa minä ymmärrän suurimman osan.

Iltapäivällä käytiin läpi "hallinnollisia" asoita. Ilmeisesti suunnilleen kaikki muut opiskelijat paitsi minä ja Johanna ovat tulleet tekemään project finalea (kevennetty versio dipasta) tai viimeisen vuoden opintoja. Nämä opinnot ovat hyvin tarkkaan määriteltyjä, joten käytännössä kaikki vaihtarit käyvät samoja kursseja. Meille korostettiin oikein erikseen, että tämä ei ole mikään vapauden tyyssija yliopisto, vaan koulu, jossa on tarkat opetusohjelmat. Riemukasta. No, me Johannan kanssa irtisanouduttiin moisesta, ja koska olemme Erasmus-opiskelijoita, meillä onkin vähän enemmän vapauksia.

Kipitettiin sitten heti Erasmus-koordinaattorille avautumaan. Hän vei meidät ystävällisesti johonkin kansliaan, ja molemmille järjestyikin sitten ihan kivat kurssikokonaisuudet. Mä käyn sellaisen ilmeisesti valmistuneille (6. vuoden opiskelijoille) tarkoitetun kokonaisuuden nimeltä "Ingénieur dans sa Dimension Internationale" elikä suunnilleen "Insinööri kansainvälisessä toiminnassa" tms. Mulla on viisi kurssia, joista kaksi ranskaksi ja kolme englanniksi:
  • L'ingénieur dans l'Union Européenne (=Insinööri Euroopan Unionissa) 4,5op
  • Vision Multinationale des Ressources Humaines 4,5op
  • Intangibles 5op
  • Business Communication 5op
  • Multinational Alliances & Legal Issues 5op
Noi kurssit kuulostaa jopa mielenkiintoisilta, ja pääsen tekemään niitä vielä paikallisten kanssa, mikä on tietty plussaa. Sain myös tänään tietää varsinaiset lukukausi- ja loma-ajat. Syyslukukausi kestää mulla 9.10.06-22.12.06 sekä 8.1.07-9.2.07. Lukukauden loppumisen jälkeen on vielä viikko tenteille. Mun suunnitelmat töiden aloittamisesta Suomessa jo vuoden vaihteen jälkeen sis kariutuivat, koska olenkin täällä helmikuun puoleen väliin asti. Nyt täytyy myös pidentää vuokrasopimusta tän asuntolan kanssa. Näin ne suunnitelmat muuttuu...